Ord og oplevelser siden 2010

2010

Nyhedsbrev
A-Z Index
Printversion
Sitemap

På scenen

9000 ORD præsenterede både dybden og bredden på scenen: Koryfæer som Jørgen Leth og Henrik Nordbrandt, unge stjernedigtere som bl.a. Martin Glaz Serup, poetry slam ved genrens mester, Peter Dyreborg, og blandformer som musik & lyrik ved Mouritz/Hørslev Projektet.

 

 

Jørgen Leth gik på scenen på et stuvende fuldt Studenterhus fredag aften kl. 20. Han lagde ud med at læse en række af sine sportsdigte med den karakteristiske stemme, der har sat kulør på mange timers tv-transmitteret cykelsport. Bagefter læste han et udvalg af erotiske digte fra sit værk, og det hele blev kædet sammen af anekdoter fra hans kunstneriske løbebane - f.eks. om, hvordan scener fra hans film har dannet baggrund for hans digtning og omvendt.

 

Salen med det gennemgående unge publikum summede af lydhørhed og beundring, der var en popstjerne værdig. Efter oplæsningen havde Leth spørgetid og måtte bl.a. forholde sig til emner som doping inden for cykelsporten.


Foto: Lea Raunslund Nilsson

 


Foto: Lea Raunslund Nilsson

Henrik Nordbrandts oplæsning på KUNSTEN lørdag eftermiddag blev introduceret af adjunkt Louise Mønster fra AAU. Digteren tog imod denne indledning med et lune og en åbenhed, der prægede hele hans optræden i museets atmosfærefyldte rammer.

 

Nordbrandt lavede flere nedslag i sit værk og læste højt fra bl.a. Håndens skælven i november og Violinbyggernes by. Og så gav han smagsprøver fra nye, endnu ikke udgivne digte, der var præget af et satirisk, polemisk tonefald. Som stemningsskabende element undervejs spillede Nordbrandt folkloristisk musik fra Tyrkiet.

   

Martin Glaz Serup fik æren at være den første, programsatte digter på 9000 ORD torsdag eftermiddag.

 

Glaz Serup læste levende og fængende det meste af sit langdigt Trafikken er uvirkeklig for gæsterne i Kunsthal Nord og gik derefter i dialog med publikum.


Foto: Kunsthal Nord             

 
Foto: Mathies B. Jespersen

Peter Dyreborg er entertainer af Guds nåde og tidligere dansk mester i disciplinen "poetry slam". Så derfor helt uundgåeligt, at den gamle aalborgdreng skulle præge samtlige 9000 ORDs tre poetry slam-arrangementer: Som vært på hhv. Transformators stærkt underholdende og totalt udsolgte arrangment torsdag aften, som vært i de unge slammeres eksperimentarium, Slam Frø, lørdag eftermiddag på Studenterhuset og endelig som kombattant i finalearrangementet lørdag aften på Studenterhuset: Poetry slam landskamp Sverige vs. Danmark.

Lone Hørslev stod sammen med resten af Mouritz/Hørslev Projektet for et af de arrangementer, der krydsede genrer. Til Mads Mouritz' smukke pop-/rockkompositioner sang Lone Hørslev fredag aften på Huset sine skæve & prosaiske tekster om dig & mig, livet i utakt og livet i al almindelighed. Et strålende eksempel på pop med profil og poetisk tyngde.

 
Pressefoto                               

 

  

 


Om 9000 Ord

Hvad er 9000 ORD?

 

Mød os her