Ord og oplevelser siden 2010

2015

Nyhedsbrev
A-Z Index
Printversion
Sitemap

Poetisk performance 3/12

Torsdag den 3. december kl. 20 præsenterede 9000 ORD - i samarbejde med Aalborg Universitet og Kunsthal Nord - en aften med banebrydende performance hos Kunsthal Nord (Nordkraft i Aalborg). Ord, lyde og udtryk, der efterlod os en anelse forandrede og med nye normer for grænserne mellem sprog og musik. 

 

Først optrådte digter og performer Jesper Elving (f. 1979). Elving har siden 2006 udgivet en række digtsamlinger, bl.a. titlerne "nefnur", "kolme", "laggi" og "stennel", som har været nomineret til Weekendavisens Smalle Litteraturpris, Bukdahls Bet. Ved denne lejlighed optrådte Elving sammen med sin gode makker Jexper Holmen (f. 1971), der siden 2001 har arbejdet dels som komponist, dels som optrædende med sine orkestre Lullabies og Kontaktmikrofonensemblet.

 

Efter en kort pause med tid til kig rundt i Kunsthal Nords aktuelle udstilling præsenterede vi Majken Lex, som bød på en performance, der undersøgte rejsen og de objekter den afføder. Majken er 24 år, læser litteraturhistorie og optræder som oplæser, sanger og performancekunstner i diverse sammenhænge i det nordjyske kulturliv - bl.a. i punkbandet The Nitty Gritty. Majken imponerede iøvrigt med en original performance på Galleri Artbreak Hotel i august måned (i forbindelse med Art & Poetry).

Foto: Niels Fabæk

Om 9000 Ord

Hvad er 9000 ORD?

 

Mød os her